Veiligheidstips 

Een dure elektrische fiets in de garage? 

Elektrische fietsen kosten al gauw enkele duizenden euro’s. Ze blijken een nieuw geliefkoosd doelwit voor inbrekers. Met deze eenvoudige ingreep maakt u het hen al heel wat moeilijker. Bekleed de ramen van uw (losstaande) garage met een ondoorzichtige folie. Inbrekers hebben op deze manier geen visueel contact met de waardevolle zaken in uw garage. Misschien wenst u een hoger niveau van beveiliging door het plaatsen van een alarmsysteem?

 

Autonome brandmelders redden 100 mensen per jaar  

Wist u dat als er 's nachts brand uitbreekt in uw woning, u heel weinig kans hebt om op tijd wakker te worden? Als u slaapt, ruikt u namelijk niets. De rook verspreidt zich zeer snel en is verstikkend. U hebt maar drie minuten om uw huis te verlaten. Autonome brandmelders die op de juiste manier geïnstalleerd zijn, redden levens. Of misschien wenst u een hoger niveau van beveiliging door bijvoorbeeld elektronische branddetectiesystemen?

 

In veel gemeenten kunt u gratis beroep kunt doen op het diefstalpreventieadvies van de politie

Wist u dat de diefstalpreventie-adviseur van de politie gratis tot bij u thuis komt? Hij geeft tips om uw woning (nog) beter te beveiligen. Vaak volstaan enkele eenvoudige ingrepen om de kans op inbraak te verminderen. In de politiezone Voorkempen kunt u al een tijdlang beroep doen op deze dienstverlening. Wenst u aansluitend op deze audit toch nog een hoger niveau van beveiliging door het plaatsen van een alarmsysteem of camerabewaking?

 

Registreer uw waardevolle voorwerpen 

Wanneer waardevolle voorwerpen gestolen worden, dan stelt de politie een heleboel vragen over elk gestolen voorwerp. Hoe meer kenmerken en gegevens u kunt bezorgen, hoe meer kans u maakt om uw kostbaarheden terug te zien. De overheid heeft daarom twee formulieren opgesteld met de nodige instructies. Vul deze in, ze vormen een grote hulp voor de politie bij het opstellen van een proces-verbaal en bij de identificatie als de voorwerpen teruggevonden worden.

Save your numbers: http://www.belgium.be/nl/publicaties/publ_save_your_numbers_registratieformulier_waardevolle_voorwerpen

Save your pictures: http://www.belgium.be/nl/publicaties/publ_save_your_pictures_registratieformulier_voor_kunstwerken_antiquiteiten_en_juwelen

 

Inbrekers maken echter geen kans wanneer u uw waardevolle voorwerpen veilig in een kluis bewaart. Meer nog, zo zijn ze ook beschermd tegen een brand. Wenst u advies over de verschillende kenmerken en beveiligingsklassen van kluizen ?

Neem nu contact op voor advies op maat

Bel ons op 03 383 00 47 voor een advies & prijsopgave op maat!

Volg ons op